Skip to main content

Rántotta a mikróban? Néhány trükkel tényleg lehetséges!

Rántotta a mikróban? Néhány trükkel tényleg lehetséges!

Egy rohanós reggel nem kell hosszú perceket álldogálnod a serpenyő felett, hiszen a kedvenc reggelid néhány szabály betartásával a mikróban is tökéletesen elkészül. 

A tojás kétségtelenül az egyik legnépszerűbb reggelire használt alapanyag, hiszen amellett, magas fehérjetartalma mellett rendkívül laktató. Ennek köszönhetően pedig garantált, hogy az elfogyasztása után hosszú órákig nem leszünk éhesek. Habár hagyományosan serpenyőben készül, az internet legújabb trendje szerint akkor is tökéletes végeredményt érhetünk el, ha egyszerűen csak bedobjuk a mikrohullámú sütőbe. 

A The Kitcn receptje arra figyelmeztet, hogy növényi tej helyett érdemes hagyományos, tehéntejet használni, abból is a zsírosabb fajtát, mivel még ízletesebbé varázsolja a tojást.

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb tojás;
  • 2 evőkanál tehéntej;
  • egy csipet só;
  • 55 g reszelt sajt, például cheddar;
  • frissen őrölt fekete bors vagy ízlés szerint csípős szósz.

Így készítsük el:

rantotta

  1. Vegyünk elő egy közepes méretű tálat, amelyet be lehet tenni a mikróba. Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze.
  2. Tegyük a mikróba a tálat nagyjából harminc másodpercig, majd alaposan keverjük össze, majd tegyük vissza a mikrohullámú sütőbe még 30 másodpercig.
  3. Ismételjük meg még egyszer a folyamatot, ám a harmadik kör előtt nyugodtan szórjuk rá a reszelt sajtot.
  4. Tálaljuk ízlés szerint zöldségekkel, pirítóssal. 

Képek forrása: Shutterstock