Kulcsszavak
Chips, mint előétel? Ezzel a trükkel pillanatok alatt megoldható!
Nem is gondoltad volna, de a martini inspirálta chips-es harapnivaló elképesztően finom, nem mellesleg pillanatok alatt összedobható.
Nicolle Laviolette saját Instagram-oldalán rendszeresen oszt meg olyan recepteket, melyek tökéletes kísérői a különböző típusú boroknak és más italoknak. Egy friss videójában most arról számolt be követőinek, hogyan lehet egyetlen csavarral feldobni a legegyszerűbb burgonyachips-et is, hogy a martinihez hasonló ízvilágot kapjon – írja a The Kitchn. A kísérlete pillanatok alatt futótűzként terjedt el az interneten, ugyanis a koktél klasszikus összetevőinek segítségével valójában egy egyszerű rágcsálnivalót alakít át elegáns, ízletes előétellé.
Recept otthonra:
A chips elkészítése házilag nem tart tovább néhány percnél. Első lépésként béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd szórjunk rá egy zacskó burgonyachips-et. Ezután morzsoljunk rá kéksajtot és apróra vágott olívabogyót. Ha ezzel megvagyunk, süssük a sütőben 175 Celsius-fokon nagyjából 8-10 percig. Amíg sül a chips, készítsük el a „dirty martini“ szószt: keverjük össze a tejfölt az olívabogyó levével és egy cent vodkával. Ha kivettük a sütőből, locsoljuk meg a szósszal és tálaljuk.
Az izgalmas előételt ízlés szerint nyugodtan variálhatjuk, összedobhatjuk gyakorlatilag bármilyen más típusú italból, vagy pácolhatunk hozzá hagymát is, amit a végén egyszerűen csak az étel tetejére helyezünk. Fontos azonban, hogy mindig friss, ropogós chips-et használjunk a tökéletes végeredmény érdekében.
Képek forrása: Shutterstock