Kulcsszavak
Egészséges pizza? Néhány apró trükkel könnyen lehetséges!
Korábban már beszámoltunk arról, hogy hogyan készíthetjük el a hamburger egészségesebb verzióját. Most azt mutatjuk meg, mire figyeljünk, ha tápanyagban gazdagabb pizzát fogyasztanánk.
Talán a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a pizza nem feltétlenül az egészségtudatos táplálkozás része. Sokszor azonban remek választás, ha időt spórolnánk vagy egyszerűen csak nincsen kedvünk a konyhában robotolni. Bár tény és való, hogy alapvetően nem a legtápanyagdúsabb fogás, néhány apróságra ügyelve azonban sokkal egészségesebbé varázsolhatjuk azt – írja a The Daily Meal.
A klasszikus pizzériákban készült, hagyományos pizzában általában nincsenek ultrafeldolgozott hozzávalók. Éppen ezért, ha jól választunk és nem esünk túlzásba a feltétekkel, a végeredmény egy könnyed, laktató és vitaminban gazdag étkezés lesz. Ez különösen igaz a nápolyi pizzát kínáló vendéglátóhelyekre, ahol a szakácsok általában friss paradicsommal, bazsalikommal, zöldségekkel és javarészt mozzarellával dolgoznak.
Ez persze nem jelenti azt, hogy minden pizza egészséges, de a feltétekkel való játékkal és a friss alapanyagokkal könnyen javíthatunk a minőségén – és az ízén egyaránt.
Képek forrása: Unsplash