Skip to main content

Ezzel a trükkel még ízletesebb lesz a kaviár

Ezzel a trükkel még ízletesebb lesz a kaviár

Régen a halászok mindennapi étele volt, mára azonban a világ egyik legdrágább és legkülönlegesebb fogásaként tartjuk számon. A szakértők szerint pedig egy apró trükkel még különlegesebb ízélményt nyújthat.

Sokan úgy vélik, a kaviárt érdemes a kézre helyezve fogyasztani, pontosabban a mutató- és a hüvelykujj közötti részről, mert így érvényesül legjobban az aromája. Ennek nemcsak hagyománya, hanem praktikus oka is van: az apró ikraszemek rendkívül érzékenyek, és könnyen felveszik a környezet ízeit. Ha a saját kezünkről esszük, az élményt semmi sem torzítja, hiszen a bőr nem ad át mellékízt. A kéz melege ráadásul finoman felmelegíti az ikrát, amitől krémesebb, lágyabb lesz, és még erősebben érvényesül az ízvilága, írja a The Daily Meal. 

kaviar

A tálalásnál is akad néhány szabály. A kaviár sosem érhet fémhez, mert az elronthatja az ízét – még az ezüstkanál is. A legjobb, ha üveg-, fa-, csont- vagy jó minőségű műanyag edényből kínáljuk. Ha viszont fémtálat használunk, érdemes zúzott jeget tenni alá: így a kaviár friss marad, miközben elkerüljük a kellemetlen fémes mellékízt.


Képek forrása: Unsplash