Skip to main content

Így hosszabbíthatjuk meg a kedvenc téli gyümölcsünk élettartamát

Így hosszabbíthatjuk meg a kedvenc téli gyümölcsünk élettartamát

A banán tökéletes reggeli vagy tízórai: könnyen tárolható, gyorsan előkészíthető, ráadásul gyakorlatilag mindig friss élményt nyújt. De ha sokáig szeretnénk frissen tartani, nem mindegy, hogyan tároljuk.

A The Kitchn nevű gasztronómiai portál hét különböző tárolási módszert tesztelt a banánok frissen tartására, és ezek közül kiválasztotta a három legpraktikusabbat, amelyek valóban meghosszabbítják a gyümölcs élettartamát. 

Csomagoljuk be a banánszárakat műanyag fóliába

A banán érését az etilén nevezetű gáz gyorsítja, ami főleg a szárakból szabadul fel. Hagyjuk a banánokat csomóban, és csak a szabadon álló szárakat csomagoljuk be műanyag fóliába. Így pár nappal tovább élvezhetjük őket, mielőtt teljesen éretté válnak.

Tároljuk műanyag zacskóban

Használjunk újrahasználható, BPA-mentes, lezárható zacskót. Tároljuk benne a banánokat hat napig: habár a nejlon kissé felfújódik, a banánok szép sárgák maradnak, az ízük pedig intenzíven krémes lesz.

Csomagoljuk be a banánszárakat alumíniumfóliába

banan

Az alumíniumfólia jobban visszatartja az etilén gázt, ezért a lap szerint ez a módszer a leghatékonyabb. Csomagoljuk be a szárakat, ezáltal nem keletkezik rajtuk barna folt, az ízük pedig hosszabb ideig marad friss.


Képek forrása: Unsplash