Kulcsszavak
Így hosszabbíthatjuk meg a kedvenc téli gyümölcsünk élettartamát
A banán tökéletes reggeli vagy tízórai: könnyen tárolható, gyorsan előkészíthető, ráadásul gyakorlatilag mindig friss élményt nyújt. De ha sokáig szeretnénk frissen tartani, nem mindegy, hogyan tároljuk.
A The Kitchn nevű gasztronómiai portál hét különböző tárolási módszert tesztelt a banánok frissen tartására, és ezek közül kiválasztotta a három legpraktikusabbat, amelyek valóban meghosszabbítják a gyümölcs élettartamát.
Csomagoljuk be a banánszárakat műanyag fóliába
A banán érését az etilén nevezetű gáz gyorsítja, ami főleg a szárakból szabadul fel. Hagyjuk a banánokat csomóban, és csak a szabadon álló szárakat csomagoljuk be műanyag fóliába. Így pár nappal tovább élvezhetjük őket, mielőtt teljesen éretté válnak.
Tároljuk műanyag zacskóban
Használjunk újrahasználható, BPA-mentes, lezárható zacskót. Tároljuk benne a banánokat hat napig: habár a nejlon kissé felfújódik, a banánok szép sárgák maradnak, az ízük pedig intenzíven krémes lesz.
Csomagoljuk be a banánszárakat alumíniumfóliába
Az alumíniumfólia jobban visszatartja az etilén gázt, ezért a lap szerint ez a módszer a leghatékonyabb. Csomagoljuk be a szárakat, ezáltal nem keletkezik rajtuk barna folt, az ízük pedig hosszabb ideig marad friss.
Képek forrása: Unsplash