Skip to main content

Egyetlen hozzávalóval tökéletes lesz a krumplisaláta

Egyetlen hozzávalóval tökéletes lesz a krumplisaláta

A nyár egyik legnépszerűbb körete a krumplisaláta, aminek ráadásul ezer arca van: készíthetjük ecetesen, mustárosan, majonézbe forgatva, vagy akár édes-savanykásan is. Egy egyszerű hozzávalóval azonban kifinomult, sós és krémes végeredményt kapunk.

Habár sokan szeretik a kissé édes ízvilágot az ecet és a majonéz pikánsságának ellensúlyozására, de ha mi is azok közé tartozunk, akik inkább sósan élvezik legjobban, érdemes kipróbálni egy plusz hozzávalót, amitől még ellenállhatatlanabbá válik a köret – írja a The Kitchn.

Hogyan dobja fel a zellerlevél a krumplisalátát?

krumplisali

A zellert jellemzően kétféleképpen használjuk fel a konyhában: vagy egészséges ropogtatnivalóként fogyasztjuk, vagy pedig levesekhez, pörköltekhez adjuk. Utóbbi esetben gyakran észre sem vesszük, pedig valójában rengeteget dob az ízeken.  A krumplisalátában hasonlóan jól működik: ha apróra vágjuk, kontrasztot ad a puha krumplinak anélkül, hogy tolakodó lenne. Fontos tudni, hogy a nagyobb mennyiségű zeller viszont már nem ad több ízt, csak elbillenti az arányokat. Ez azért fordulhat elő, mivel a zöldség úgy viselkedik, mint egy friss zöldfűszer: lágy, leveles, és tele van aromával – ráadásul sokkal többel, mint gondolnánk. A tökéletes mennyiséggel pedig nem változtat az állagon, hanem finoman beépül az ízek közé. Egyszerűen csak tépkedjük le a szárakról, és aprítsuk fel, akárcsak a petrezselymet vagy a kaprot.

Pontosan mennyit tegyünk bele?

Ez teljes mértékben ízlésfüggő. Ha szeretnénk, szórjunk bele bőven a frissen felaprított zöldségből, és ízesítsük kaporral és petrezselyemmel, de akár még újhagymát is adhatunk hozzá.


Képek forrása: Shutterstock/Unsplash