Kulcsszavak
Ez a két hozzávalós csokitorta még a sütőt sem igényli
Ha mi is csokoládéimádók vagyunk, biztosan ismerjük azt az érzést, amikor hirtelen ránk tör a vágy egy szelet torta után – csak épp se időnk, se kedvünk nincs nekiállni egy bonyolult receptnek. Ilyenkor jöhet jól ez a hihetetlenül egyszerű, mindössze két hozzávalóból készülő, sütés nélküli csokitorta.
A The Kitchn receptje alapján a mennyei, könnyed állagú csokoládétorta elkészítéséhez nincs másra szükségünk, mint 1 csésze almaszószra, és 3 csésze csokoládépasztillára (ha az nincs, az apróra tört csokoládétábla is tökéletes). Ízlés szerint használhatunk ét- vagy tejcsokoládét. Fontos hozzátenni, hogy mivel mindössze két alapanyag kerül a tortába, a csoki íze lesz a főszereplő, ezért érdemes jó minőségűt választani.
Így készítsük el:
- Olvasszuk fel a csokládét vízgőz felett, alacsony hőfokon.
- Keverjük össze az almaszósszal, amíg egynemű masszát kapunk.
- Öntsük a keveréket egy kb. 18–20 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába. Lehetőség szerint használjunk kapcsos változatot, mivel azzal könnyebben ki tudjuk szedni a tortát, amikor megdermed.
- Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy szépen megszilárduljon.
Ha étcsokoládét használunk, de kicsit édesszájúbbak vagyunk, néhány plusz hozzávalóval még tovább fokozhatjuk az élményt: készítsünk hozzá karamellöntetet, szórjuk meg porcukorral, de tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, fagylalttal és tejszínhabbal is. Jó hír, hogy hűtőben tárolva hosszabb ideig is eláll.
Képek forrása: Unsplash