Skip to main content

Ez a két hozzávalós csokitorta még a sütőt sem igényli

Ez a két hozzávalós csokitorta még a sütőt sem igényli

Ha mi is csokoládéimádók vagyunk, biztosan ismerjük azt az érzést, amikor hirtelen ránk tör a vágy egy szelet torta után – csak épp se időnk, se kedvünk nincs nekiállni egy bonyolult receptnek. Ilyenkor jöhet jól ez a hihetetlenül egyszerű, mindössze két hozzávalóból készülő, sütés nélküli csokitorta.

A The Kitchn receptje alapján a mennyei, könnyed állagú csokoládétorta elkészítéséhez nincs másra szükségünk, mint 1 csésze almaszószra, és 3 csésze csokoládépasztillára (ha az nincs, az apróra tört csokoládétábla is tökéletes). Ízlés szerint használhatunk ét- vagy tejcsokoládét. Fontos hozzátenni, hogy mivel mindössze két alapanyag kerül a tortába, a csoki íze lesz a főszereplő, ezért érdemes jó minőségűt választani.

csokitorta

Így készítsük el:

  1. Olvasszuk fel a csokládét vízgőz felett, alacsony hőfokon.  
  2. Keverjük össze az almaszósszal, amíg egynemű masszát kapunk.
  3. Öntsük a keveréket egy kb. 18–20 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába. Lehetőség szerint használjunk kapcsos változatot, mivel azzal könnyebben ki tudjuk szedni a tortát, amikor megdermed.
  4. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy szépen megszilárduljon.

Ha étcsokoládét használunk, de kicsit édesszájúbbak vagyunk, néhány plusz hozzávalóval még tovább fokozhatjuk az élményt: készítsünk hozzá karamellöntetet, szórjuk meg porcukorral, de tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, fagylalttal és tejszínhabbal is. Jó hír, hogy hűtőben tárolva hosszabb ideig is eláll. 


Képek forrása: Unsplash