Skip to main content

Valószínűleg te is rossz helyen tároltad a népszerű konyhai alapanyagot

Valószínűleg te is rossz helyen tároltad a népszerű konyhai alapanyagot

Habár kifejezetten praktikus, a tűzhely mellett sokkal gyorsabban megromlik.

Sokan nem tudják, ám nem mindegy, hogy milyen körülmények között tároljuk az olívaolajat. A legtöbben hajlamosak vagyunk a tűzhelyhez közeli polcon pihentetni, ám valójában ezzel jelentősen lerövidítjük a szavatosságát – írja a The Daily Meal.

Az olívaolajat érdemes szobahőmérsékleten, de annál egy kicsivel hűvösebb helyen, ideálisan 18 fokban tartani. Mivel a tűzhely környékén ennél jóval magasabb hőmérséklet uralkodik, a magas hő hatására sokkal gyorsabban megromlik. Éppen ezért a legjobb, ha egy zárt, hűvös szekrényben tartjuk és csak közvetlenül a használat előtt vesszük elő. 

olaj

Honnan tudjuk, hogy megromlott?

A romlott olívaolajat úgy állapíthatjuk meg legegyszerűben, hogy megszagoljuk: ha eltűnt, vagy kesernyéssé vált a jellegzetes illata, akkor minden bizonnyal tönkrement. 


Képek forrása: Shutterstock