Tésztafőzés a mikróban? Ezzel a módszerrel lehetséges!
Kulcsszavak
Tésztafőzés a mikróban? Ezzel a módszerrel lehetséges!
Nincsen tűzhelyünk, de mégis valami laktató, meleg ételre vágyunk? Egy egyszerű trükknek köszönhetően a mikrohullámú sütővel pillanatok alatt készíthetünk egy ízletes tésztát, ráadásul a saját szószunkkal variálva.
Jó hír, hogy sütő nélkül sem kell lemondanunk az ízletes fogásokról. Egy TikTok-felhasználó, Kitty Lipski videója szerint ugyanis a mikró segítségével gyorsan és egyszerűen remek tésztát készíthetünk, percek alatt.
A trükk nagyon egyszerű: a száraz tésztát tegyük egy hőálló tálba, öntsük fel vízzel úgy, hogy jól elfedje, majd tegyük be a mikróba. Nagyjából 13 perc alatt elkészül, de a pontos idő a tészta fajtájától függ. Amikor kész, vegyük ki óvatosan (vigyázzunk, mert a tál nagyon forró lesz), szűrjük le és öntsük rá a kedvenc szószunkat, írja a Daily Meal.
Ez a módszer remekül működik olyan tésztáknál, amelyek nem igényelnek sok mártást, ilyen például a penne is. A kisebb vagy vékonyabb állagúak, mint a spagetti, hajlamosak összetapadni, ezért érdemes a nagyobb fajtákat választani.
Amíg fő a tészta, elkészíthetjük a szószt is. Egy egyszerű citromos-bazsalikomos pestóhoz tegyünk a turmixgépbe 25 g bazsalikomlevelet, 2 gerezd fokhagymát, 60 g fenyőmagot, 25 g reszelt parmezánt, 60 ml olívaolajat, majd öntsük rá 15 ml citromlevet, ízesítsük sóval és borssal, és pépesítsük simára. Mire a tészta elkészül, a szósz is kész, és már tálalhatjuk is.
Képek forrása: Shutterstock/Unsplash