Skip to main content

Ezzel a hozzávalóval garantáltan megszereted a brokkolit

Ezzel a hozzávalóval garantáltan megszereted a brokkolit

Habár rendkívül egészséges zöldségről van szó, egyhangú íze miatt sokan mégsem szeretik. Ha te is azok közé tartozol, akiknek szükségük némi plusz ízesítésre, hogy megszeressék a brokkolit, mutatjuk a tökéletes receptet. 

Sokan nem tudják, hogy a parmezán remekül feldobja a brokkoli unalmas ízét és állagát egyaránt. Ha sütőben készítjük el, a brokkoli és az olvad, megpirult sajt tökéletes kombinációt alkotnak. Egy kevés paradicsompüré és némi zsemlemorzsa segítségével pedig egy meglehetősen kifinomult fogást kapunk. A The Kitchn segítségével mutatjuk, hogy készül a parmezános brokkoli!

Hozzávalók:

  • Kb. 2 nagyobb darab brokkoli;
  • 80 ml paradicsompüré;
  • 55 g reszelt parmezán;
  • 4 evőkanál olívaolaj;
  • fél teáskanál só;
  • fél teáskanál fokhagymapor;
  • Negyed teáskanál szárított oregánó;
  • negyed teáskanál kristálycukor;
  • frissen őrölt fekete bors, ízlés szerinti mennyiség;
  • Kb. 60 g panko zsemlemorzsa.

Így készítsük el:

Brokkoli

  1. Melegítsük fel a sütőt 230 Celsius-fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és olajozzuk meg.  
  2. Vágjuk apróbb darabokra a brokkolit, mossuk – majd töröljük meg és helyezzük el a tepsiben. Szórjuk rá a parmezánt, majd adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, a paradicsompürét, a sót, negyed teáskanál fokhagymaport, a szárított oregánót és a cukrot.
  3. Borsozzuk, majd kézzel vagy kanál segítségével forgassuk alaposan össze a hozzávalókat.
  4. Süssük nagyjából 15-20 percig, amíg megpuhul a brokkoli.
  5. Közben egy serpenyőben közepes lángon pirítsuk meg a pankomorzsát 1 evőkanál olajjal. Keverjünk bele egy negyed teáskanál fokhagymaport, sózzuk, majd tálalás előtt szórjuk meg a brokkolit. Ízlés szerint reszelhetünk rá még parmezánt.

Képek forrása: Shutterstock