Kulcsszavak
Ezzel a hozzávalóval garantáltan megszereted a brokkolit
Habár rendkívül egészséges zöldségről van szó, egyhangú íze miatt sokan mégsem szeretik. Ha te is azok közé tartozol, akiknek szükségük némi plusz ízesítésre, hogy megszeressék a brokkolit, mutatjuk a tökéletes receptet.
Sokan nem tudják, hogy a parmezán remekül feldobja a brokkoli unalmas ízét és állagát egyaránt. Ha sütőben készítjük el, a brokkoli és az olvad, megpirult sajt tökéletes kombinációt alkotnak. Egy kevés paradicsompüré és némi zsemlemorzsa segítségével pedig egy meglehetősen kifinomult fogást kapunk. A The Kitchn segítségével mutatjuk, hogy készül a parmezános brokkoli!
Hozzávalók:
- Kb. 2 nagyobb darab brokkoli;
- 80 ml paradicsompüré;
- 55 g reszelt parmezán;
- 4 evőkanál olívaolaj;
- fél teáskanál só;
- fél teáskanál fokhagymapor;
- Negyed teáskanál szárított oregánó;
- negyed teáskanál kristálycukor;
- frissen őrölt fekete bors, ízlés szerinti mennyiség;
- Kb. 60 g panko zsemlemorzsa.
Így készítsük el:
- Melegítsük fel a sütőt 230 Celsius-fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és olajozzuk meg.
- Vágjuk apróbb darabokra a brokkolit, mossuk – majd töröljük meg és helyezzük el a tepsiben. Szórjuk rá a parmezánt, majd adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, a paradicsompürét, a sót, negyed teáskanál fokhagymaport, a szárított oregánót és a cukrot.
- Borsozzuk, majd kézzel vagy kanál segítségével forgassuk alaposan össze a hozzávalókat.
- Süssük nagyjából 15-20 percig, amíg megpuhul a brokkoli.
- Közben egy serpenyőben közepes lángon pirítsuk meg a pankomorzsát 1 evőkanál olajjal. Keverjünk bele egy negyed teáskanál fokhagymaport, sózzuk, majd tálalás előtt szórjuk meg a brokkolit. Ízlés szerint reszelhetünk rá még parmezánt.
Képek forrása: Shutterstock