Skip to main content

Ezzel a trükkel sokkal egyszerűbben darabolhatod fel a vajat

Ezzel a trükkel sokkal egyszerűbben darabolhatod fel a vajat

A késnél is jobb ez a konyhai eszköz, ami nagyban megkönnyíti a vaj feldarabolásának folyamatát.

A The Daily Meal beszámolója szerint a legtöbb professzionális konyhában az olyan kényes és puha alapanyagok feldarabolására, mint például a vaj, kés helyett tésztakaparót használnak. A tésztakaparó egy olyan – általában fémből készült – konyhai eszköz, amelynek ugyan van éle, de az meglehetősen tompa. Elsősorban a nyers tészta kezelésére, felosztására szolgál, de gyakran használják a vágódeszkák tisztítására is. Kialakítása miatt azonban ideális a vaj felkockázására – ez főként akkor szükséges, ha az egyenletes olvadás a cél.

Vaj2

Fontos megemlíteni, hogy egy tompa késsel való aprítás alapvetően nagyon veszélyes, de a tésztakaparó ily módon történő használata teljesen biztonságos: az enyhe nyomással ugyanis éppen elég erőt fejt ki ahhoz, hogy könnyedén feldarabolja a puha vajat. Ráadásul a használatával meghosszabbítjuk az egyébként éles késünk élettartamát is. 


Képek forrása: Shutterstock