Skip to main content

Tudtad, hogy ettől az egyszerű ételtől boldogabbak lehetünk?

Tudtad, hogy ettől az egyszerű ételtől boldogabbak lehetünk?

Talán mindenki ismeri a mondást, hogy egyes ételek, mint például a csokoládé, „boldogsághormont” tartalmaznak. Mint kiderült, egy közkedvelt, egészséges étel – amely számos hagyományos fogás, mint például a bejgli vagy a diós tészta – is ebbe a kategóriába tartozik, vagyis érdemes minél többször fogyasztani. 

A The Kitchn cikke világított rá nemrég, hogy a dió nemcsak az agyműködést serkenti, hanem hangulatjavító hatással rendelkezik. A lap szerint egy korábbi tanulmány kimutatta, hogy a dió fogyasztása összefügg a depresszió tüneteinek csökkentésével, magas magnéziumtartalmának köszönhetően pedig javíthatja az agyműködést. Egy másik kísérlet pedig arra a következtetésre jutott, hogy azoknak az embereknek, akik diót fogyasztottak reggelire, javult a memóriájuk és az agyi teljesítményük. 

dió

Nem mellesleg rendkívül alacsony szénhidráttartalommal bír, ami azt jelenti, hogy nem emeli meg a vércukorszintet – ami szintén egy jelentős oka lehet az ingerlékeny hangulatnak. Éppen ezért, ha tehetjük, építsük be a dió rendszeres fogyasztását az étrendükbe. Adjuk hozzá egy egyszerű salátához, kombináljuk például almával és fetával, de akár a reggeli joghurtba is dobhatunk néhány szemet.


Képek forrása: Unsplash